Prince Harry

Prince Harry
2. November 2018 Valerie Schmitt
Prince Harry - THE DUKE Cocktail Competition Platz 5

by Wolfgang Pfister


 

Ingredients

5 cl THE DUKE Munich Dry Gin

1,5 cl egg white

2 cl fresh lemon juice

2 cl ginger sugar (homemade)

 

Garnish:

Duke jelly

ginger dust


 

Preparation ginger sugar

1,5 kg ginger

1 kg sugar

750 ml water

 

Slice ginger and simmer for 45 minutes over medium heat. Filter afterwards.


 

Preparation

Shake all ingredients and strain into a cocktail bowl.


 

Garnish

1. Ginger Dust

Blend the left overs from making the ginger sugar, spread on a baking sheet (1/2 cm) and bake in the oven for 3 days at 65° C. Cut in to small rectangles, to get ginger cookies. For the garnish, sprinkle cookie crumbles over the drink.

 

2. Duke Jelly

125 ml water

125 ml THE DUKE Munich Dry Gin

2 pieces gelatin

Prepare gelatin according to package instructions. Boil water and remove from heat, stir in gin and gelatin. Pour mixture into a flat baking tin and let it cool off. Cut out one piece of of the jelly to garnish the drink with it.


Comments (0)

Antwort hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*

Prince Harry
30. Oktober 2018 Valerie Schmitt
Prince Harry - THE DUKE Cocktail Competition Platz 5

by Wolfgang Pfister


 

Zutaten

5 cl THE DUKE Munich Dry Gin

1,5 cl Eiweiß

2 cl Frischer Zitronensaft

2 cl Ingwer Zucker (selbst gekocht)

 

Garnitur:

Duke Gelee

Ingwer Staub


 

Vorbereitung Ingwer Zucker

1,5 kg Ingwer

1 kg Zucker

750 ml Wasser

 

Ingwer mit Schale in Scheiben schneiden. Zutaten für 45 Minuten leicht köcheln und anschließend filtern.


 

Zubereitung

Alle Flüssigkeiten hart shaken und durch ein Sieb ziehen.


 

Garnitur

1. Ingwer Staub

Den aus dem Ingwer Zucker rausgefilterten Rest im Mixer pürieren, 1/2 cm dick auf einem mit Backpapier belegte Blech ausstreichen und für 3 Tage bei 65° C im Ofen backen. In kleine Rechtecke schneiden, um Ingwerkekse zu bekommen. Für die Garnitur des Drinks, einen Ingwerkeks zu Staub zermahlen und über den Drink streuen.

 

2. Duke Gelee

125 ml Wasser

125 ml THE DUKE Munich Dry Gin

2 Blatt Gelatine

Die Gelatine nach Packungsanleitung einweichen und auflösen. Wasser aufkochen und vom Herd nehmen, Gin und Gelatine unterrühren. Die Masse in eine flache Form gießen und abkühlen lassen. Ein Stück des Gelees aus der Form schneiden, um damit den Drink zu garnieren.


Comments (0)

Antwort hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*